In specialty coffeebar Mi Casa Su Casa in Baarn

Deze vier stillevens zijn olieverfstudies. Allen zijn geschilderd met een transparante ondergrond in de kleuren oker, ultramarijn blauw, kraplak of een menging van deze. Met een meer dekkende laag verf in dezelfde kleur is het imprimatura opgezet, de gehele voorstelling in enkel toon. Daarna doorgewerkt met de drie basiskleuren, wit en waar nodig met verzadigde primaire kleuren.

Tijdens de Corona-lockdown in het voorjaar van 2020 ging de beste koffiebar Mi Casa dicht, maar barista Hans bleef wel taarten op bestelling bakken en bracht ze langs bij zijn klanten. Toen hij me een taartje kwam brengen was ik online teken- en schilderlessen aan het volgen en zo zag hij het werk en moedigde me aan ze mooi in te lijsten en bij hem op te hangen. Dat had ik wel nodig want ik vind inlijsten en ophang-klaar maken altijd zo’n gedoe, maar ben blij met het resultaat.

Ik vind het heel mooi passen dat mijn geschilderde vintage interieur in zijn vintage bar hangt!

Stoel met schriften

olieverf op papier

26 x 40 cm

Stilleven stoel piano bank

olieverf op papier

15 x 25 cm

Stilleven op rode tafel

olieverf op papier

15 x 15 cm

Witte bloempot

olieverf op papier

15 x 20 cm