En nu dan? Zo sta ik erbij in de eerste les van Bairbre Duggan in het atelier-lokaal van de Wackers Academie. Die lessen gaan over wat ik zelf als maker wil schilderen. Portretten dus en op een groter formaat dan ik tot dan toe gewend ben. Ik gebruik mezelf als model, heb al grotere studies van de keukentrap met tafel gemaakt en dan moet die eerste kwaststreek gezet worden.

Dit werk is gemaakt met een beperkt palet, kraplak, gele oker, ultramarijn blauw en titaan wit. Deze beperking geeft ontzettend veel mogelijkheden qua kleur en toon. De imprimatura heb ik opgezet met oker geel en paars (blauw met kraplak en een heel klein beetje gele oker). Het shirt is vrijwel nog helemaal de imprimatura in paars. Op een aantal plaatsen in de achtergrond is de transparante gele laag te zien.

De portretten Tijdens de storm en Zelfportret met lamp zijn met het Zorn-palet geschilderd. Cadmium rood, ivoor zwart, gele oker en titaan wit. Het ivoor zwart met een beetje titaan wit geeft een heel mooi soort blauw, kijk maar op de wang naast het oor bij Zelfportret met lamp.