In het park van Kasteel Groeneveld in Baarn

Met drie klasgenoten van de Wackers Academie zijn we plein air gaan schilderen. Ik heb de afgelopen 6 weken bij Jim Harris schilderlessen gevolgd, bij goed en slecht weer is zijn tuin en studio het onderwerp geweest. Het buiten schilderen wil ik graag voortzetten in mijn eigen buurt en mijn medestudenten zijn ook enthousiast geworden om eropuit te trekken.

Het park van Kasteel Groeneveld is een fijne locatie met heel veel interessante landschappen. Aangelegde schelpenpaden, bospaadjes, grote oude bomen, bosjes en kronkelende waters met de weerspiegeling van bloemen en boomtoppen.

In een bocht van een eilandje hebben we ons geïnstalleerd. Annekee (achter) is zo slim geweest een uitklaptafeltje mee te nemen, als je staand werkt is dat super handig. Debby is begonnen met markerstift kleurstudies en is daarna gaan schilderen met olieverf.

Karen (links) heeft ook eerst studies gemaakt met potlood. Ikzelf ben direct met olieverf gaan schilderen. Kader bepaald met de 2 L-en, overgezet met tape op het olieverfpapier, met heel transparant oker een onderlaag opgezet en daarna met dekkende oker de imprimatura.

Bekijk hier mijn eindresultaat