Stadsgezichten, een atelier, tuinen en collages in de specialty coffee bar waar we nog niet naar binnen mogen

Foto: Hans Karlas

Het afgelopen jaar heb ik veel verschillende onderwerpen geschilderd met als samenhangend thema ‘buiten’. De meeste werken die nu in Mi Casa hangen zijn plein air geschilderd. Daar ben ik van gaan houden na het eerst het ergste van alles te vinden. Ik had er voorheen nooit zin in omdat het me gedoe leek met spullen installeren en echt ergens gaan staan of zitten waar andere mensen voorbij kunnen komen. Maar met een groep schilderen (en aanwezige leermeester) heeft me over de angst heen gezet en geeft me vertrouwen in een goede afloop. En een gezellige dag, samen elkaars werk bekijken en bespreken is altijd interessant en leerzaam.

De twee collages heb ik in de Wackers Academie gemaakt, kijkend naar de binnentuin. Het zelfportret via een spiegel met de tuin op de achtergrond. Het tweede trimester heb ik les gehad van Dorine van der Ploeg, een meester in collages, composities en kleur.

We mogen nog niet naar binnen bij Mi Casa, alleen voor een koffie to go. Bij het bestellen zijn ze wel een beetje te zien en zo hebben de beste barista’s ook iets nieuws om naar te kijken.