In dit werk komen een aantal belangrijke zaken samen.

De roze tas is van Jan Zacharias en de tafel van Jim Harris. Jan is mijn goede schildervriend, ik ken hem van de schilderclub in Theater de Speeldoos in Baarn en dankzij hem kan ik exposeren in Artishock. Jim ken ik als docent aan de Wackers Academie, hij resideerde in die tijd in La Petite Espinette van de Dooyewaard Stichting in Blaricum. Jan schildert al lang plein-air en daarom dacht ik dat hij een masterclass van Jim vast leuk zou vinden. Hij kende Jim natuurlijk al van een eerdere masterclass, dus ging graag mee. Zo belandde Jans tas op Jims tafel. Bedankt mannen!

En ik denk dat dit een van de eerste werken is die ik met plezier in het buiten schilderen heb gemaakt. Daarvoor was het ploeteren en mopperen op de hele organisatie van kwasten, klapstoeltje, het licht dat constant verandert, de tijd die te snel verstrijkt, een te warme zon, te koude handen en het niet snappen van het perspectief. Door de transitie die ik deze dag heb doorgemaakt, is dit werk me heel dierbaar.