Sinds 2007 woon ik samen met Johan in de Scholeksterstraat in Baarn. De Vogelbuurt ligt in oost, aan de kant van de polder richting Soest. Als je naar het centrum fietst moet je altijd bergop, want de oude hei ligt wat lager. Ten tijde van de stadhouders van de republiek en de eerste koning die in Soestdijk woonde, grensde de paleistuin tot ongeveer onze wijk.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel sociaal ben, op mijn buren kom ik vast een beetje teruggetrokken of verlegen over. Sinds ik en-plein-air schilder ben ik steeds meer gaan houden van onze buurt, ik zie nu overal mooie plekken, doorkijkjes en onderwerpen die ik nog heel graag zou willen tekenen. Wandelend met Sjefke (onze teckel x jack russel) zie ik een vroege ochtendzon, schaduwvlakken en verschillende groenen in de plantsoenen, de Praamgracht met bloeiende waterplanten. Nu het hondje oud is lopen we steeds hetzelfde blokje om en zie ik de boompjes weer felgeel worden in de Kemphaanstraat, eikels op de stoep van de Lepelaarstraat en aan het eind van de Gruttostraat een boom met een verlaten vogelnest.

De serie tekeningen van de Vogelbuurt is een lopend project, er kunnen nog vele tekeningen gemaakt worden de komende jaren. De tekeningen zijn daarom te koop per stuk, per serie en als print. Of draag bij aan het lopende project om daarmee het voor iedereen mogelijk te maken kunst te kopen.

Speciaal voor de Baarnse vogelbuurtbewoners geldt de regeling pay-what-you-like. Vraag gerust om meer informatie.